Leden aan het woord: Erik

"Ik kom graag sporten, een leuk ‘uitje’ op de dag."

Naam sporter:  Erik Roerdink (49)

Wat is jouw persoonlijke motivatie om te sporten?
Ik heb altijd al gesport. Vroeger heb ik gezwommen en aan waterpolo gedaan en ik heb ook rugby gespeeld.
Op mijn 23e kreeg ik een ongeluk en kwam ik in een rolstoel te zitten. Ik heb toen mijn passie gevonden in het rolstoelbasketbal, waarmee ik in 2003 tot 2006 in de eredivisie heb gespeeld. Na de geboorte van mijn zonen, ben ik gestopt met spelen in de eredivisie en ben ik als trainer aan de slag gegaan. Na het rolstoelbasketbal op een laag niveau weer opgepakt te hebben, merkte ik dat ik het niet meer zo leuk vond. Toen heb ik de overstap gemaakt naar het fitnessen.

Heb je een doelstelling? Zo ja, heb je deze al bereikt?
Mijn doel is om wat kilo’s kwijt te raken. Dit ging goed, maar door de corona werd het wel zwaarder. Ook helpt het sporten me om soepeler te blijven. Ik moet bezig blijven in verband met lichamelijke klachten.

Wat vind je leuk / belangrijk aan een sportschool? En waarom heb je voor onze sportschool gekozen?
Ik heb voor deze sportschool gekozen omdat het goed toegankelijk is. Er is een lift en er is voldoende ruimte tussen de apparaten. Na een rondleiding en een eerste gesprek met de trainers voelde het goed om hier te komen sporten. In het begin kende ik nog niet veel mensen, maar doordat ik vaak kom sporten leerde ik steeds meer mensen kennen. Dat maakt het sporten ook gezellig. Het is fijn om onder de mensen te zijn.

Wat vind je van de sfeer in onze club? Wat vind je van de begeleiding van onze trainers?
Ik vind het gezellig op de club. Er is altijd wel iemand in voor een praatje, maar je kunt ook in alle rust zelf trainen. De trainers staan er voor open om je te helpen, helemaal prima. Ik kom graag sporten, een leuk ‘uitje’ op de dag.

[2021.11.12]

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.